Interesse in een woning? Vragen over plan De Boomgaerd?


Maak direct een account aan op de website. Of neem vrijblijvend contact op met een van de makelaars.

Account aanmaken Contact met makelaar

Wonen in Koopse Glorie, geworteld in het groen

Karakteristiek voor Boskoop is het zogenoemde slagenlandschap: de verkaveling van het land in smalle kavels met daartussen sloten. Het ontwerp van Koopse Glorie sluit aan bij deze structuur. De sloten en weilanden vormen de dragers voor het stedenbouwkundig ontwerp en architectuur.

Koopse Glorie ligt midden tussen boomkwekerijen. De wijk voegt zich harmonieus in het bestaande landschap van langgerekte slotenpatronen en houtakkers die als symbolische windbrekers fungeren.

Een wijk voor mens én dier

Koopse Glorie wordt een wijk voor mens én dier. Op diverse plekken in de wijk komen in de gevels en daken nestkasten voor vogels en vleermuizen. Her en der blijven verzamelde bladeren liggen voor bijvoorbeeld egels, zodat zij een veilige en beschutte winterslaapplaats vinden. Voor zangvogels wordt Koopse Glorie een waar paradijs. Houtakkers bieden volop schuil- en broedplaatsen. Wees eerlijk: wat is er nu mooier dan ’s ochtends gewekt te worden door vogelgezang?

Buurt waar de natuur tot bloei komt

Koopse Glorie is straks een buurt die de bestaande natuur omarmt. Je geniet er vanaf de waterkant van de bloeiende oevers. Met een bootje vaar je door de watergangen naar bijvoorbeeld de speel- en natuurtuin. Met de hond maak je graag een ommetje om een nest met jonge zwanen te bekijken. Hier woon je straks comfortabel, maar geniet je van het buitenleven.

Koopse Glorie is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn en Van Egmond Architecten.

24c4be00-2db4-11ed-afe5-addd6e016983
ed4f3770-2db4-11ed-a759-0fb63c52064c
ed62f7e0-2db4-11ed-86dd-4735bc83d020